• banner
TERDAPAT dua lokasi tumpuan warga Malaysia apabila berkunjung di Sungai Golok sama ada untuk mendapatkan barangan keperluan harian ataupun pakaian.
Dua lokasi yang dimaksudkan ialah pekan Sungai Golok itu sendiri dan sebuah lagi iaitu Pasar Munduk, terletak kira-kira sembilan kilometer dari pintu masuk Imigresen Malaysia - Thailand di Rantau Panjang.
Kedua-dua tempat tumpuan ini turut menawarkan barangan pada harga sama, bezanya cuma lokasi seperti Pasar Munduk terletak berhampiran dengan kawasan perkampungan di Rantau Panjang dan Sungai Golok.
Salah satu tarikan yang menjadi tumpuan bagi orang kita berkunjung ke sana adalah untuk mendapatkan pakaian seperti jersi, seluar jean
dan kasut pada harga yang murah.
Read more...

SHAH ALAM 29 Jan. - Seorang guru berusia 32 tahun maut setelah disambar petir dalam satu kejadian di sebuah sekolah menengah di Seksyen 11, di sini petang semalam.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, ACP Shafien Mamat berkata, guru itu dikenal pasti sebagai Mohd Farhan Masudi dan mengajar di sebuah sekolah menengah di Tanjong Karang.
Katanya, dalam kejadian kira-kira pukul 4.20 petang itu, mangsa dalam keadaan basah disebabkan hujan lebat dikatakan berteduh bersama-sama lima guru lain di hadapan pintu logam masuk dewan sekolah selepas menjalani aktiviti di padang sekolah.
“Tiba-tiba berlaku petir menyebabkan mangsa yang bersandar pada pintu tersebut rebah dan mengalami cedera parah dari bahagian dada ke kepala dan terus dikejarkan ke Hospital Shah Alam.

Read more...

ALOR SETAR, 24 April:- Persatuan Bekas Pelajar Kolej Sultan AbdulHamid (Sahoca) akan mengadakan Majlis Hi-Tea pada Ahad ini untuk mengumpul dana bagi menampung kos pembinaan dewan baharu kolej itu.

Read more...

http://www.utusan.com.my/utusan/Terkini

View the embedded image gallery online at:
http://kedahfm.rtm.gov.my/kedah/index.php#sigFreeId0661aea2af

radio online